Opbrengst | Campus Dommelhof
Campus Dommelhof

Opbrengst

Opbrengst

Sommigen onder u zullen interesse hebben in een assistentiewoning zonder hier meteen zelf te komen wonen. Redenen hiervoor zijn legio. Dat beetje extra rendement op je spaarcenten, de garantie over een eigen zorgwoning in de toekomst wanneer nodig en de wetenschap dat je meteen klant bent van een groter zorgbedrijf, waardoor je plaats in het woonzorgcentrum altijd gegarandeerd is.

Wat jouw reden ook is, op de ene of de andere manier is er altijd een opbrengst. Hetzij via de inkomsten uit de wooncomponent, hetzij dankzij de gemoedsrust die u geniet als eigenaar van een eigen assistentiewoning.

Terbeschikkingstelling

Bent u eigenaar van een assistentiewoning, of wil je graag eigenaar worden, in dat geval moet u steeds via een Terbeschikkingstellingsovereenkomst de assistentiewoning ter beschikking stellen aan de beheersinstantie. In dit geval Campus Dommelhof. Die kan, in voorkomend geval, een Woonovereenkomst sluiten voor het woongenot van de assistentiewoning. De beheersinstantie zal daarvoor een Wooncomponent aanrekenen, naargelang het type assistentiewoning. De opbrengst van al deze Wooncomponenten wordt vervolgens gemutualiseerd. Dit betekent dat de inkomsten solidair verdeeld worden over al de eigenaars die hun assistentiewoning ter beschikking hebben gesteld.

Bijvoorbeeld: bij Residenties Reyselbergh krijgen alle 10 eigenaars een solidair deel van de inkomsten uit 8 bewoonde assistentiewoningen.

10 eigenaars stellen hun assistentiewoning ter beschikking.
8 assistentiewoningen worden via een Woonovereenkomst bewoond door een derde.

In een maand van 30 dagen betekent dit: (8 x 30 x €30) / 10 = €720 per maand per eigenaar (en dus geen €900)

Eigen verblijf

Bewoont u als eigenaar de assistentiewoning zelf, dan ontvangt u uiteraard geen inkomsten uit de gemutualiseerde Wooncomponenten. U betaalt vanzelfsprekend ook geen Wooncomponent. U betaalt wel voor de Zorgcomponent en de Basisdiensten. Zie Dienstverlening voor een overzicht.

Heb je nog vragen? Neem dan even contact op via ondestaand formulier.

Meer info over de aankoop van een Assistentiewoning?

Neem dan gerust even contact op met de verkoopverantwoordelijke van Campus Dommelhof. Dit kan via het online formulier of door even rechtstreeks telefonisch contact op te nemen op het nummer 016 20 3000

Willem Vandevelde

reyselbergh@campusdommelhof.be

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.