Campus Dommelhof

Centrum voor Kortverblijf

  1. Als mantelzorger ben je 24h per dag bezwaard met de zorg en ondersteuning van een familielid. Maar niet zelden vergeet de mantelzorger daarbij de zorg voor zichzelf. Niemand houdt 24h permanentie langer vol dan enkele maanden, nadien breekt onherroepelijk de veer, hoe veerkrachtig u ook bent. Precies daarvoor bestaat Kortverblijf, om het juiste evenwicht te bewaken. Denk aan Kortverblijf vóór u met mantelzorg begint! 

  2. Nadat u contact opneemt met ons Centrum voor Kortverblijf zal één van onze medewerkers een intakegesprek organiseren om uw zorgvraag goed te begrijpen. Niet zelden neemt een mantelzorger nog vóór het echt nodig is contact op. Op die manier kent u onze organisatie en weet u bij wie u terecht kan voor Kortverblijf als u het echt nodig heeft. Tijdens de intake wordt vaak samen naar een beschikbare periode gezocht voor opname. Onderaan deze pagina vindt u alvast de beschikbare data. 

  3. Onderschat nooit een opname in Kortverblijf. Ook al gaat het over een tijdelijk verblijf, de impact voor de persoon is daarom niet minder. Om die reden raden wij aan deze dag goed te begeleiden vanuit de familie en mantelzorg. Naast een hartelijke en professionele ontvangst door onze zorgmedewerkers hopen wij dat ook de familie aanwezig is om deze dag in nabijheid van bekenden te voltrekken. Wij langs onze zijde moedigen aan om bekende voorwerpen mee te brengen voor tijdens het verblijf.

  4. Tijdens een Kortverblijf mag u dezelfde zorgen verwachten zoals iedere resident op onze zorgcampus die ontvangt. Met andere woorden, u doet alsof u thuis bent, staat op wanneer u wil, ontbijt wanneer u wil en nuttigt uw avondmaaltijd wanneer u dat wil. Enkel het middageten ligt enigszins vast tussen een bepaald tijdsstip. U neemt vrij deel aan al onze activiteiten. En op vlak van zorg, tenslotte onze kerncompetentie, kan u 24h per dag rekenen op de juiste omkadering.

Contacteer een medewerker

Kamers

Onze kamers zijn goed uitgerust en voorzien van de nodige faciliteiten voor een goede zorgondersteuning en nachtrust. Zo voorzien we aangepaste bedden van het Duitse merk Stiegelmeyer, de enige echte Tempur-Med anti-decubitus zorgmatrassen, Axio iTec meldingsknoppen van Televic met Duplex Interfonie en inclusief Akoestische Oproep voor valdetectie, Proximus TV, de nodige inbouwkasten, een comfortabele fauteuil en een tafel met stoel. 

Maar, en misschien wel het belangrijkste, vooral een fijne omgeving met professionele zorgmedewerkers!

Onze faciliteiten

Standaard zijn onze kamers ruim uitgerust met de laatste technologie en comfortaccessoires, waaronder:

  • Proximus TV
  • Douche 
  • Stiegelmeyer bed
  • Koelkast
  • Kledingkasten
  • Tempur-Med matras

Veelgestelde vragen over centrum voor kortverblijf

Wat is het verschil tussen Kort- en Herstelverblijf?

Een Kortverblijf dient voornamelijk om de mantelzorger te onlasten van een drukke zorgperiode, of om moeder of vader op te vangen wanneer familieleden zelf een paar dagen of weken op verlof zijn. Op die manier kan de familie langer voor vader of moeder zorgen in zijn of haar vertrouwde woonomgeving, maar kunnen ze er zelf toch ook even tussenuit. 

Hoeveel kost zo een Kortverblijf?

Een verblijf in het Centrum voor Kortverblijf van Campus Dommelhof kort heden €72,28*.

* De dagprijs is inclusief €5,40 Infrastructuur Forfait van de Vlaamse Overheid.

Kan ik kosten recupereren via mijn ziekenfonds?

U kan, afhankelijk van welk ziekenfonds u heeft, tot 28 dagen inbrengen en een deel van de kosten (meestal rond de €15 per overnachting) recupereren.

Hoe lang mag je verblijven?

Kortverblijf is een door de Vlaamse Overheid gereglementeerd verblijfstype. Dit betekent dat ook de verblijfsduur onderworpen is aan regels.

Kort samengevat biedt een Centrum voor Kortverblijf tijdelijk verzorging en opvang aan 65+'ers. Een oudere kan er dag en nacht of alleen ‘s nachts verblijven voor een periode van maximaal 60 opeenvolgende dagen en maximaal 90 dagen per jaar. De centra zijn elk verbonden aan een woonzorgcentrum, in ons geval Campus Dommelhof.

Meer info over Kortverblijf?

Contacteer één van onze medewerkers voor meer informatie en beschikbaarheid.