Campus Dommelhof

Christiane Oversteyns over herstelverblijf

Na een operatie door kanker kreeg ik te maken met de ziekenhuisbacterie. Ik verbleef 6 maanden in Gasthuisberg te Leuven en daarna 2,5 maanden in het ziekenhuis in Pellenberg. Daarna was er bij Dommelhof een plaatsje vrij waar ik kon verblijven tot ik voldoende was aangesterkt

“Mijn man en ik hadden een tête-à-tête tijdens de maaltijden”

Samen op herstelverblijf

Ook mijn man verbleef, na een hartoperatie, enkele weken in herstelverblijf. Op deze manier kregen we beiden de zorgen die we nodig hadden. We zaten niet in dezelfde leefgroep, maar het personeel zorgde ervoor dat we samen de dag konden doorbrengen. De maaltijden waren voor ons een gezellige tête-à-tête!

Terug naar huis

Het personeel was altijd vriendelijk, het eten was lekker en de verzorging was uitstekend. Er kwam dagelijks een kinesiste langs zodat ik voldoende oefeningen deed. Ze hielpen me weer op de been. Ik ben momenteel terug thuis maar ik doe nog beroep op de transmurale dienst van Dommelhof. De verpleegkundige komt elke dag langs en zorgt voor mij en mijn man.

Een zelfstandige dame

Ik vraag niet graag om hulp en noem mezelf toch wel een zelfstandige dame. Ik ga opnieuw proberen om met de wagen te rijden en wil terug kledij naaien. Dommelhof houdt me steeds op de hoogte van het activiteitenaanbod dankzij een affiche. Zo kan ik zelf beslissen of ik wil deelnemen of niet en dat vind ik perfect zo. Momenteel houd ik niet zo van de drukkere feesten, maar misschien komt dit in de toekomst wel?