Campus Dommelhof

Louis Maris over inleefdagen

Mijn echtgenote Elza woont in woning 1 in Dommelhof. Vroeger reed ik elke dag met de auto naar daar om haar te bezoeken, maar toen kreeg ik plots een hersenbloeding. Doordat ik verpleging nodig had, ging ik op kortverblijf. Nadien heb ik gekozen voor de inleefdagen zodat ik niet de hele tijd alleen thuis moest zitten.

“Het is een goede manier om tijd door te brengen met mijn vrouw”

Geen eigen keuze

Als ik kon kiezen zou ik hier niet zijn, maar het is de enige mogelijkheid om samen te zijn met mijn vrouw. En daar heb ik veel voor over…

Dagelijkse zorgen en vervoer

Ik word elke dag gebracht en opgehaald door de transmurale dienst. Ze helpen me eerst met mijn dagelijkse zorgen en brengen me dan naar Dommelhof. Voor mij is dit een goede regeling: er wordt voor mijn vrouw gezorgd in het woonzorgcentrum en ze brengen me steeds tot bij haar.

Een dutje op Elza’s bed

Ik kom elke dag, behalve op woensdag. ’s Middags doe ik een dutje op het bed van Elza, zo heb ik ook voldoende rust. Als er activiteiten zijn, neem ik graag deel. Zo passeert mijn dag goed en mijn vrouw is gelukkig dat ik bij haar ben! Als het ooit niet anders kan dan kom ik hier wonen bij mijn vrouw. Ik wil zo lang mogelijk bij haar blijven.